Kleine letter Middelgrote letter Grote letter
Klara logo. Klik voor homepage
Presentatie: Sieglinde Michiel
Klara online beluisteren

Maestro

Sieglinde Michiel

Klara Continuo beluisteren
 • Home
 • Programma's
  • Programma's vandaag
  • Programma's gisteren
  • Programma's morgen
  • Programma's weekschema
  • Programma's printservice
  • Klara Continuo
 • Herbeluisteren
  • Programma's on demand
  • Podcasts
 • Cd's
  • Programma's vandaag
  • Eigen producties
  • Programma's vandaag
 • Aanbevolen
 • Nieuwsbrief
 • Veelgestelde vragen
 •  

Klara info

Warme muziek voor het goede doel

 

De Klara Muziekprijs voor het beste ensemble van 2014 ging naar het Goeyvaerts Strijktrio. En dit onder meer voor hun internationaal opgemerkte cd met het Stabat Mater van Arvo Pärt, de 80-jarige componist uit Estland. Onder zijn supervisie registreerde het strijktrio enkele maanden geleden een single-cd met twee wiegeliedjes van Pärt: Kusskuss, kallike en een Kerst-wiegenliedje, gezongen door enkel zangers van Vox Luminis en binnenkort door de medewerkers van Klara.

 

Het is een actie van het Goeyvaerts Strijktrio om geld in te zamelen voor Music Fund, een humanitair project dat muzikanten en muziekscholen in conflictgebieden en ontwikkelingslanden ondersteunt. Klara steunt Music Fund al van bij de start. Nu met de 10e verjaardag, en in het kader van De Warmste Week , gaat Klara voluit met de verkoop van deze single.

Details:
Arvo Pärt, arr. Ivan Moody
Kusskuss, kallike 2:14
Wiegenlied voor Kerstmis 2:19
Goeyvaerts Strijktrio
Zsuzsi Tóth, sopraan; Barnabás Hegyi, contratenor, Olivier Berten, tenor
Challenge Class 72696


Klara verkoopt deze single-cd exclusief via de webshop van de VRT: mediaboetiek.be.

Prijs: 10 euro, excl. 2 euro verzendingskosten.

Klara steunt De Warmste Week, van 18 tot 24 december.


OVER MUSIC FUND

De organisatie Music Fund is ontstaan uit de bijzondere synergie van een NGO (Oxfam Solidarity) en een muziekensemble (Ictus). Sinds het einde van 2002 heeft het muziekensemble Ictus regelmatig solisten naar muziekscholen in Palestina (Ramallah, Nablus), Israël (Nazareth, Misra, Tel Aviv) en Mozambique (Maputo) gestuurd. Vanuit de noden die werden vastgesteld, ontstond de idee voor een inzamelactie van instrumenten. De eerste inzamelcampagne in april 2005 was meteen een enorm succes. Om en bij de 500 instrumenten werden toen aangeboden – van gitaren, violen en allerhande blaas- en strijkinstrumenten, tot drumstellen en piano’s.

Het eerste transport – naar Palestina en Israël – vond plaats eind december 2005. Nog meer transporten volgden de daaropvolgende jaren: naar het Midden-Oosten en naar Afrika, heel snel (in 2006) gevolgd door het opzetten van programma’s voor de opleiding van herstellers van muziekinstrumenten, zodat de partnerscholen zich zelf konden ontfermen over het onderhoud van de instrumenten.

Sinds januari 2006 is Music Fund een onafhankelijke organisatie (vzw) en sinds juli 2006 heeft de organisatie – naast de ondersteuning van tal van vrijwilligers – ook een voltijdse coördinator in dienst. Na 8 jaar activiteit heeft Music Fund een werkwijze ontwikkeld die verder evolueert. In de periode 2005–2013 heeft Music Fund ongeveer 4000 muziekinstrumenten in Europa ingezameld, zowat 2500 instrumenten geleverd aan partnerscholen, 10 muziekinstrumentenherstellers een opleiding laten volgen. Tevens zijn er 14 permanente inzamelpunten voor instrumenten in 6 Europese steden gerealiseerd. Music Fund heeft 17 partnermuziekscholen in 9 verschillende landen, Palestina, Israël, Mozambique, DR Congo, Zuid Afrika, Marokko, Haiti, Mexico en België.

De Europese Commissie, DG Development and Cooperation, heeft in 2010 Music Fund genomineerd en geselecteerd als “Best Practice in Culture and Development”.

 

www.musicfund.eu

Human Rights Concert: Daniel Barenboim

 
 
Human Rights Concert door Daniel Barenboim en het West-Eastern Divan Orchestra
Human Rights Chamber, Palais des Nations, Genève.

Programma: W.A. Mozart: - Sinfonie Es-Dur KV 543 - Sinfonie g-Moll KV 550 - Sinfonie C-Dur KV551 Jupiter-Sinfonie

Meer info (pdf)

Fingerprints 2

Klara, Kunstenpunt en Componisten Archipel Vlaanderen lanceren Fingerprints 2.


Na de succesvolle realisatie van de Fingerprints CD in 2010 met het ‘Spectra Ensemble’ lanceren Klara, Kunstenpunt en Componisten Archipel Vlaanderen opnieuw een oproep tot componerend Vlaanderen. Ook voor de 2de editie wordt gezocht naar muzikale vingerafdrukken. De composities zijn maximum 3 minuten lang, geschikt voor uitzending in prime time en hebben de vorm van solo- of duowerk voor piano, marimba, saxofoon (s-a-t-b), trombone en viool.

De nieuwe composities zullen door Klara worden opgenomen in de Studio Toots in het voorjaar van 2016. Klara zet hiervoor een aantal jonge en veelbelovende Vlaamse musici in. De opnames van de 24 geselecteerde composities worden ondergebracht bij VRT Music Publishing. Kunstenpunt maakt hiervan een promotionele cd voor internationale verspreiding.

Deadline voor het insturen van de partituren in tweevoud : 11 januari 2016 (postdatum)
Adres: Klara , VRT Radio, t.a.v. Liesbet Vereertbrugghen, 1043 Brussel
Of via pdf naar liesbet.vereertbrugghen@vrt.be